door Thierry Sarasyn 18 november 2019

Alex Marquez vervoegt broer Marc bij Repsol Honda MotoGP

De kogel is door de kerk. Marc Marquez krijgt volgend jaar zijn broer Alex naast hem in het Repsol Honda MotoGP team. Voor alle betrokken partijen is dat om de volgende redenen goed nieuws:

Veel goede redenen:

Niet Rins, niet Crutchlow en al zeker niet Zarco springen in het zadel van de RC213-V naast achtvoudig wereldkampioen Marc Marquez. Het is broer Alex, nieuwbakken wereldkampioen Moto2 die de felbegeerde plaats in het Honda fabrieks team inneemt.

Daar zijn heel wat voordelen aan verbonden voor alle partijen. Marquez krijgt iemand naast zich die niet meteen een bedreiging voor hem vormt, het is een droom voor beide broers om naast elkaar in het meest succesvolle team van de voorbije jaren aan te treden én HRC doet een heel goede zaak. Marc Marquez' contract loopt immers af eind 2020 en het is geen geheim dat Honda MM maar wat graag in het team wil houden. Door zijn broer naast hem te zetten, geven ze de wereldkampioen een extra reden om zich verder aan Repsol Honda te binden.

Voor Alex Marquez is het een droom om naast zijn broer en in het fabrieksteam van Honda te mogen beginnen aan zijn MotoGP carrière. Vader Marquez zal er deze dagen wel met de glimlach bij lopen zeker?

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief