door Thierry Sarasyn 29 mei 2020

Motorveiling zonder bodemprijs bij Catawiki: buitenkans op koopjes!

Er loopt momenteel een No Reserve Price veiling op Catawiki. Dat wil zeggen dat er geen bodemprijs bepaald is waartegen de motor moet verkocht worden. Het hoogste bod volstaat met andere woorden altijd om de motor te hebben. En er staan een aantal interessante modellen tussen.


Buitenkansen

Je zou van een veiling zonder bodemprijs verwachten dat er vooral modellen met weinig of geen waarde tussen staan. Het tegendeel is waar, want Catawiki maakte een verzameling met best wat interessante motorfietsen. Zoals de Honda VFR400R bijvoorbeeld. Een vrij exclusieve motor en zeer geschikt voor beginnende sportieve rijders. De motor heeft ook een klassieke waarde, maar wordt niet in de originele kleurstelling aangeboden. Desalniettemin een interessant item om te volgen.

Hetzelfde geldt voor de Ducati Paso 750. Zeker een interessante motorfiets en eentje met een waarde die in stijgende lijn gaat. Deze is helemaal origineel, tot de uitlaten toe. Hij stond de voorbije jaren stil en moet dus misschien aandacht krijgen aan de batterij en de carburatoren. Er werden maar 4863 Paso’s gebouwd. De motor werd vernoemd naar de overleden Italiaanse racer Renzo Pasolini.
En zo staan er een boel motoren die tegen een zeer interessante prijs kunnen weggaan. Een Honda Bol d’Or 750, Yamaha XJR Café Racer of zelfs een mooi ogend Ural zijspan. En de Guzzi Nuovo Falcone uit 1971 lijkt ons ook wel wat. Al meldt Catawiki hier dat er geen papieren meer bij de motor zijn.

In elk geval: teveel om op te noemen, neem vooral zelf een kijkje en misschien vallen er wel koopjes te doen! De Catawiki No Reserve Price veiling loopt nog tot 14 juni.

Bekijk de No Reserve Price Catawiki veiling hier

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief