door Thierry Sarasyn 2 juni 2019

Getest: De motorparking met lockers in Gent

Als motorrijder heb je nooit al te veel zorgen omtrent parkeerplaatsen. Af en toe kan het vervelend zijn om je helm en andere delen van je motorkleding mee te nemen als je een eind gaat wandelen. In Gent centrum is een motorparkeerplaats met bijhorende lockers en mogelijkheid tot beveiligen van de motor. Wij gingen het systeem testen.

Handig

De motorparkeerplaatsen bevinden zich in de Parking Korte Meer, in het centrum van Gent. Ze zijn specifiek voorbehouden aan motorfietsen en bij elke parkeerplaats hoort er een goed beveiligde kleerkast/locker. Die kun je openen met je P Parkeerkaart. Er is ruimte voor een paar helmen, er is een kapstok voorzien om je jas op te hangen en er kunnen nog een heleboel andere spullen in.

Bij elke parkeerplek hoort een beveiligde locker.

P kaart

Het magnetisch slot kan alleen geopend worden met je persoonlijke P parkeerkaart. Die heeft als bijkomend voordeel dat je korting krijgt op je parkeergeld (ook als je ze met de wagen gebruikt) en gewoon één keer in de maand een afrekening thuis krijgt. Je moet ook nooit meer naar de betaalautomaten. Mega handig, maar wie er nog geen gebruik van maakt, kan ook van de beveiligde motorparking geen gebruik maken. Dat is zowat het enige potentiële nadeel van de motorparkeerplaatsen.

Inclusief slot

Voor het overige niks dan lof. Je laat je motor achter vlakbij het centrum in een beveiligde omgeving. Er is ook een slot voorzien dat mee opent met de deur. Om dat dicht te maken, heb je wel een schijfremslot of een hangslot nodig.

Bij elke plaats hoort ook een slot.

Gemakkelijk, handig en veilig

Het systeem is eenvoudig in gebruik en erg handig. We lieten onze motor achter op de speciaal voorziene plaats, lieten twee helmen en wat spullen in de kast achter en wandelden in T-shirt de Arteveldestad in. Bij het terugkeren opende de kaart de locker en zonder een betaalautomaat te passeren, reden we naar buiten, gewoon even de kaart voor de lezer aan de slagboom zwaaien en klaar is kees.
Al bij al een mooi extraatje voor wie met de motor naar de stad komt en er een tijdje wil rondlopen. Top.

Ruime lockers.

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief