door Thierry Sarasyn 12 augustus 2019

Fotoreportage Honda Track Experience in Mettet

Na de Honda Track Experience op vrijdag 9 augustus is er een belangrijke vaststelling: God rijdt niet met de motor. Waarom zou Zijne Alwetendheid anders in één van de droogste jaren ooit voor de vierde keer een Honda event zegenen met regen? Gelukkig daalde de nattigheid maar na de middag neer op het circuit Jules Tacheny. En tegen dan wisten we het wel: de afwezigen hadden ongelijk.

Anders dan anders

Honda Benelux wilde van de Track Experience iets ander maken dan een trackday. Logisch, anders hadden ze het wellicht de Honda Track Day genoemd. De Experience was anders dan je doorsnee circuit dag om een aantal redenen. Honda is één van de weinige merken die naast motoren ook wagens produceert en dus was er een sessie voorbehouden voor Honda wagens. Dat was leuk om zien, met o.a. een hemels mooie S8000 die tegelijkertijd met een Civic Type R op het circuit reed. Maar de focus lag op motoren.
Ook hier een originele aanpak, want de Experience wou ook Honda-rijders met niet-sportieve motoren tonen dat circuitrijden leuk en nuttig kon zijn. Een sessie was dus voorbehouden aan mannen met Gold Wings, Africa Twins, CB's,... Met lessen van de instructeurs van organisator EWS events, kon die mannen hun dag al niet meer stuk voor hij goed en wel begonnen was.
Dit was Honda's eerste circuit event in België in een héél lange tijd. Er was plaats voor nog meer volk, maar wie er was, keerde héél tevreden terug. Ook Onze Man in Mettet kwam breedlachend terug, maar die glimlach mag nu stilletjes aan plaats maken voor wat beroepsernst, de vergelijkingstest van de budgetvriendelijke Honda-sportmotoren moet er immers snel gaan aankomen. Hou'm in de gaten. En neem ondertussen de tijd om de fotoreportage van Jonathan Godin te bekijken. Knap werk weer van de Den John.

Bekijk hier de uitgebreide fotoreportage van de Honda Track Experience.

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief