door Thierry Sarasyn 5 juni 2019

De 2019 Honda Monkey Cub: And The Winner Is...

De Honda Monkey Cub 2019 was een ludieke competitie waarin de deelnemers elkaar in 7 verschillende proeven en met twee verschillende Honda’s 125 cc bestreden. Na een slopende competitie winnen normaal de Duitsers, maar omdat de oosterburen hier niet deelnamen, hadden redacteurs van Nederlandse en Belgische media een mooie kans op de zege.

Wat?

De Honda Monkey Cub werd – niet al te verrassend - verreden met Honda Monkeys en Super Cubs. Bij elke van deze 125 cc motorfietsen hoorde een andere discipline. Op de Monkey mochten de deelnemers behendigheidsproeven met een avontuurlijk tintje uitvoeren, met de Cub werd een urban zoektocht in en rond Gent georganiseerd.

In totaal bracht een mix van bonussen, strafpunten en tijd de beslissing over wie zich de winnaar van de eerste Honda Monkey Cub mocht noemen.

Monkey

Het werd gaan met de banaan in de Monkey proeven, die uitgestippeld waren in de omgeving van het Oost-Vlaamse Wetteren. Met een Captain Slow proef die de deelnemers zo traag mogelijk op en af een heuvel deed rijden, was de toon snel gezet. De verbetenheid waarmee een aantal deelnemers poogden trager dan een slak te rijden, toonde aan dat er een gezonde competitiegeest heerste. En het toonde dat écht traag rijden bijna zo moeilijk is als snel rijden.

Traag rijden is best moeilijk.

Op snelheid

Daarna kwam er een MX geïnspireerde proef waarin de Monkey rijders op een compact cross parcours zo snel mogelijk 5 ronden moesten zien af te werken. Geen extra regels; gewoon gas er op en zo snel mogelijk rond komen. Toen het in de namiddag ging regenen veranderde die opdracht voor een aantal deelnemers prompt in ‘zo lang mogelijk rechtop blijven’....

Voluit in de MX proef.

Round and round

Snel zijn en niet crashen was ook de opdracht in proef 3 waar 360° cirkels moesten gedraaid worden in een boomgaard. Makkelijk? Ja, maar als elke seconde ook een strafpunt betekent, komt er best wat druk op de ketel. En omdat er tussen de proeven in ook pittige verbindingsstukken moesten gereden worden, kwamen sommige deelnemers zelfs licht gehavend aan de start van de slotproef. Net als de Monkeys trouwens.

Rechtop blijven dus.

Super Cub

De punten met de Super Cub moesten op een totaal andere manier verzameld worden. De proeven bestonden er in om vier verschillende locaties in het ooit zo leuke Gent te vinden. Bij de locaties hoorde een opdracht en tussen de proeven in, moest een Honda-gezant - die toch wel de ganse dag op een verborgen stek in een café moest zitten, zeker – nog een ultieme tip mee geven.

Een zoektocht door Gent.

Animo

Eentje vond niet eens de eerste proef, maar voor het overige kweten alle deelnemers zich uitstekend van hun taak. De opdracht in de Van der Donckt Steeg zorgde voor wat animo, Jacob van Artevelde voor verwarring en de Sint Machariuskerk voor zedige momenten.

And The Winner is...

Zonder Duitsers in competitie had iederéén dus een kans op de zege en dat weerspiegelde zich in een gedreven competitie. Maar op het einde kan er maar eentje de beste zijn. Misschien wat geholpen door een betere kennis van de stad Gent, maar ook lichtjes benadeeld door een overdosis aan jeugdig enthousiasme, was het uiteindelijk MotorNieuws' Jules Hermie die zich de eerste Monkey Cub winnaar mocht noemen.
Een reuze pluche aap – die verre familie van Ted bleek te zijn - en een beker werden zijn deel

En natuurlijk: eeuwige roem.

Foto's: Pien Meppelink en Tom Haanstra voor Target Press

Jules Hermie (rechts) werd de eerste winnaar van de Honda Monkey Cub.

Ook de aap vond het een leuk evenement.

Bekijk de uitgebreide fotogalerij van dit fun-event:

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief