door Thierry Sarasyn 5 mei 2020

Volgende week naar je motordealer? Dit zijn de regels waarmee je rekening zult moeten houden:

Met de verdere versoepeling van de lockdown, moeten - normaal gezien - volgende week de motor dealerships (en andere winkels) opnieuw open gaan. Naar de motorwinkel gaan wordt een beetje anders dan voorheen. Dit is hoe een bezoek aan je motordealer er zal moeten uitzien:

Basisregels

Winkelen bij de motordealer vanaf 11 mei: hoe zit dat? Het spreekt voor zich dat de basisregels die nu al gelden voor de winkels die open bleven, ook van toepassing zullen zijn op motordealers. Dat wil zeggen: anderhalve meter afstand houden, alleen naar de winkel gaan en niet meer dan 1 klant per 10 vierkante meter.

Maar er is meer. Verkoopt je dealer ook motorkledij, dan mag je het pashokje pas (!) in als het opnieuw werd ontsmet. Is er meer dan één pashokje, dan kunnen die alternerend geopend worden. In het geval van kledij verkoop moet de winkelier ook handgel en handschoenen voorzien voor de klanten. Kledij die gepast werd, mag slechts de volgende dag terug in de winkel gehangen worden.

Wellicht staan op de grond ook aantekeningen over de te respecteren onderlinge afstand aan de toonbank. Ook dit is een kwestie van gezond verstand.

Voor het binnenbrengen van een motorfiets voor reparatie, is het mogelijk dat de dealer via reservering werkt, niemand weet op dit moment hoe druk het in het atelier van je motorzaak zal worden. De lokale overheden kunnen extra maatregelen opleggen, maar het lijkt er niet op dat het bij motorzaken dermate druk zal worden dat er hekkens moeten geplaatst worden.

Wat wel zeker is, is dat aantal merken al voor promoties zorgen bij de heropstart. De winkels gaan normaal vanaf maandag weer open, maar heel wat motordealers zijn normaal gesloten op maandag. Wie haastig is, checkt best even op voorhand of de motorwinkel van zijn keuze al dan niet open is op maandag. Het klinkt allemaal vrij zwaar, maar de ervaring in andere winkels leert dat alles meestal vlot verloopt. Zo zal dat zeker ook bij de motordealers het geval zijn. Let the season begin!

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief