door Thierry Sarasyn 1 juli 2019

Van droom naar nachtmerrie: Carlin Dunne overleden tijdens Pikes Peak

Wat een droomweekend moest worden, is uitgedraaid op een nachtmerrie. Carlin Dunne, die de Ducati Streetfighter V4 proto naar de pole positie gestuurd had in de kwalificaties, kwam een paar honderd meter voor de finish van de Pikes Peak Race ten val. Met fatale gevolgen.

Van droom naar nachtmerrie

Dunne was op Pikes Peak niet aan zijn proefstuk toe. Hij won al meerdere malen de race en was één van de grote namen op de deelnemerslijst. Met de eerste plaats in de kwalificaties, lag een nieuwe zege in het verschiet en meteen ook een bewijs van het potentieel van de Ducati V4 Streetfighter. Met de snelste tijd op de eerste drie secties leek Dunne een vervolg te gaan breien aan zijn schitterende kwalificatie.
Het pakte echter anders uit. Om een nog onbekende reden, verloor hij de controle over het stuur en kwam ten val met fatale gevolgen. De reden doet ook nauwelijks ter zake, het feit dat Dunne bij de crash het leven liet in The Race To The Clouds, is de trieste realiteit die we onthouden.

Ducati en Ducati North America laten in een persbericht weten geen woorden te hebben om hun verdriet te omschrijven. Dunne was als begeleider van jonge racers ook nauw betrokken bij opleiding en scholing. Dunne was een man van veel talenten, hij won naast de Pikes Peak Race bijvoorbeeld ook de Baja 500 rally, was houder van drie wereldrecords en was bekend als stuntrijder met wagens. Hij trad ook op in 6 films.

Of dit tragisch ongeval gevolgen zal hebben voor de lancering van de Ducati V4 Streetfighter, is nog niet duidelijk.

Dunne leek op Pikes Peak op de zege af te stevenen...

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief