door motornieuws 13 mei 2020

Nieuwe Alpinestars airbag nu al bij Eko

We mogen weer de baan op, en dat doen we liefst zo veilig mogelijk. Een airbagsysteem zit niet meteen in de standaarduitrusting van elke motorrijder, maar Alpinestars' gloednieuwe Tech-Air 5 airbag is zeker en vast eentje om te overwegen. De Tech-Air 5 is nu al beschikbaar bij Eko Motorwear.

Alpinestars ontwikkelt al bijna 20 jaar haar originele Tech-Air-systeem. In december vorig jaar werd de Tech-Air-5 door CES erkend als een van de meest innovatieve producten op de markt van de Wearables Technology. Alpinestars analyseerde de gegevens van duizenden crashes - zowel van onfortuinlijke gewone consumenten als MotoGP-rijders - voor de ontwikkeling van deze technologie.

De Tech-Air 5 kan je onder elke soort motorjas dragen mits er minstens vier centimeter ruimte is rond de borst om de airbag te kunnen opblazen. Een actief elektronisch systeem met zes geïntegreerde sensoren (drie gyroscopen en drie versnellingsmeters) gecombineerd met een crash-algoritme zorgen ervoor dat de airbag weet wanneer je een ongeluk hebt. En dan zal de Tech-Air 5 zich in een razendsnelle 20 tot 40 miliseconden opblazen - afhankelijk van de airbaggrootte. Dankzij die technologie vermindert de impactkracht met zo'n 95% vergeleken met een passieve beschermer en verkleint het risico op schouder- en sleutelbeenletsels aanzienlijk.

Dit fraai stukje technologie moet met de nodige aandacht gebruikt worden. Daarom kan je de Tech-Air-5 niet zomaar online kopen. Bij Eko Motorwear staan er door Alpinestars opgeleide medewerkers klaar die je de nodige informatie en uitleg zullen geven.

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief