door motornieuws 24 juli 2020

Marquez probeert het dit weekend met een gebroken arm in Jerez

Nadat hij deze week in Barcelona geopereerd werd aan een gebroken bovenarm wil Marc Marquez het dit weekend toch proberen in de Grand Prix in Jerez.

Marc Marquez wil na een breuk van de rechter bovenarm vorig weekend en een operatie op dinsdag, toch proberen te rijden in de GP van Jerez dit weekend. De aanvankelijke vrees voor zenuwschade bleek ongegrond, maar de geschatte hersteltermijn van zes weken, blijft overeind. Marquez hoopt er nu op dat de metalen plaat en de bouten de breuk toch gefixeerd zullen houden, ook als hij met de RC213V aan de slag gaat. En dat de arm ondanks de belasting, blijft genezen. Of dat een wijs besluit is valt te betwijfelen, moedig is het in elk geval. Mannen als Rossi en Doohan lieten in het verleden al zien dat rijden met een niet volledig herstelde breuk mogelijk is. Er is echter een verschil tussen niet hersteld en pas geopereerd. Marquez riskeert nog grotere schade aan de arm toe te brengen. Maar met een ingekort seizoen, wil hij zijn titelambities nog niet opgeven. Het kenmerk van een groot kampioen.

Marquez kwam vandaag in Jerez aan, maar reed niet in de trainingen. "Morgen wil ik het in FP3 toch proberen", stelt de wereldkampioen. "De dokters gaven me groen licht om te rijden en ik wil er alles aan doen om toch aan de start te verschijnen. De dokters, HRC, mijn team en mijn fans hebben me enorm gesteund en voor iedereen die zoveel van de sport houdt als ik, wil ik proberen te rijden."

Als dat lukt, is dat een nog grotere stunt dan wat de Honda kopman vorige week liet zien. Toen reed hij na een uitstap in de zandbak van helemaal achteraan het MotoGP peloton naar een podiumplek. Toen kwam de zware crash met de gekende gevolgen. Morgen weten we hoe dit bizarre verhaal verder afloopt. Of toch een deel ervan...

De Yamaha's van Vinales en Rossi waren tijdens de vrijdag trainingen het snelst.

Die pink zag er vroeger ook al slecht uit.

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief