door Thierry Sarasyn 6 januari 2017

Keuze van de Chef: de beste reportages van 2016

Zo net na de jaarwisseling heerst er stilte voor de strom. Binnen minder dan een week start de toevloed aan nieuwe modellen en perstesten, maar nu is het nog even komkommertijd. Het uitgelezen moment dus om terug te blikken op 10 reportages die 2016 nadrukkelijk kleurden op Motornieuws.be. Dit is de keuze van onze chef, het is bijgevolg een allegaartje van tests, reportages en mooie beelden. Leuk om op terug te kijken. Geniet ervan.

1. De BMW GS Riding Academy

Een reportage over motorrijden in zijn puurste vorm. Geen poespas, geen exclusieve locaties, maar gewoon rijden op de weg én ernaast. Met een dag lang begeleiding van een kei in zijn vak: Piet Lievens. We leerden op één dag in een Oostvlaams boerengat meer bij dan anders op een volledig jaar. En het was nog fun ook!

Bekijk hier de reportage van de BMW Riding Academy

2. Drie dagen in Wales met Freddie Spencer

Met de Honda Africa Twin als duurtestmotor, gingen we dit jaar alle kanten op. Eén van de leukste reportages die we ermee maakten was de driedaagse trip naar Wales om er off road les te gaan volgen bij ex-wereldkampioen motorcross Dave Thorpe. Een opvallende metgezel gedurende die trip was levende wegrace legende Freddie Spencer. Bleek dat Fast Freddie ook aardig met een Africa Twin kan rijden en een allround toffe peer is...

Bekijk hier de reportage van de driedaagse met Freddie Spencer

3. De 10 mooiste motorwegen

Lezer reageerden massaal op deze reportage, want iedereen weet wel minstens één fantastische motorweg die hij of zij graag aan het lijstje wil toevoegen. Het inspireerde ons om een week later de top-11 van de lezers te publiceren, maar hier is alvast de originele top-10 die door de redactie werd samengesteld. Hoeveel heeft u er al gereden?

Bekijk hier de reportage van de 10 mooiste motorwegen

4. Bridgestones testen in Abu Dhabi

Een bandentest vraagt altijd een speciale aanpak. Want er valt natuurlijk minder te zeggen over een band dan over een motor. Maar die dingen zijn wel onwaarschijnlijk belangrijk, dus we concentreren ons met plezier op dergelijke testen. Zeker als ze op een exclusieve locatie verreden worden zoals het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Bridgestone gaf ons ook nog de kans om tijdens de bandentest een vergelijkingstest van alle hypersports te organiseren, dus dit werd een test om niet snel te vergeten.

Bekijk hier de Bridgestone reportage uit Abu Dhabi

5. Kawa's versus MV

Af en toe is er eens een beetje extra tijd op een persvoorstelling. Zoals die keer in Spanje toen Kawasaki ons de vrije hand gaf om één of meerdere van hun motoren te vergelijken met een motor naar keuze. Het draaide uit op een vergelijkingstest tussen Kawa's snelste nakeds; de Z800 en Z1000; en MV Agusta's Brutale 800. Een dag motorrijden op uitzonderlijk goede wegen met uitzonderlijk goede foto's. En eigenlijk waren het ook wel uitzonderlijk goede motor. En we hebben nog een paar wheelietjes kunnen trekken ook. Leuke herinnering.

Bekijk hier de vergelijking tussen de Kawa's en de MV

6. 11 tips die je een beter motorrijder maken

We pretenderen niet dat we de wijsheid in pacht hebben, maar wat we weten, delen we graag. Zo gaven we 11 tips waarvan we vinden dat ze je een beter motorrijder maken. En we kregen er nog een hele pak bij ook. Sommige tips lagen voor de hand, andere waren verrassend. Maar voor iedereen zaten er toch wel een paar adviezen bij die van pas kwamen. En voor u?

Bekijk de 11 tips die je een beter motorrijder maken

7. Fotoreportage Ducati Scrambler Sixty2

We houden het niet echt bij, maar op een jaar tijd, springen we toch wel een keer of 20 in het vliegtuig om een motor te gaan testen. Sommige van die tests springen er uit door hun originele aanpak. De persvoorstelling van de Ducati Scrambler Sixty2 was er zo eentje. Heel aparte sfeer en in alle eerlijkheid net zo veel gericht op plezier maken dan op het testen van een motor. Kijk, zo hebben we ze graag. En dus kozen we naast de reportage over de test, om ook nog een fotoreportage over de organisatie te maken. Good times...

Bekijk de fotoreportage van de Ducati Scrambler Sixty2 launch


8. Het mooiste motor museum in Europa

Af en toe mag een mens eens tot rust komen en een uitstekende manier om dat te doen, is het Kawasaki museum van de Zwitserse importeur te gaan bezoeken. De man heeft sinds de begindagen van elk ingevoerd model een origineel exemplaar behouden. Het resultaat is een verzameling om u tegen te zeggen, tentoongesteld in een exclusieve locatie. Tip voor een trip!

Bekijk de reportage van het mooiste museum in Europa

9. Test BMW F800 GS vs Honda Africa Twin

We konden er net zo goed een andere leuke vergelijkingstest uitgepikt hebben, maar uiteindelijk kozen we toch voor deze. Een mooie zomerdag, leuke fotografie, mooi uitgestippeld testparcours en vooral een boel pret onderweg. De vergelijkingstest van de Africa Twin met de GS was één van de leukste die we dit jaar reden en de foto's en de tekst weerspiegelen perfect dat gevoel.

Bekijk de reportage van een perfecte dag testen.

10. Motorfietsen waarin je nu moet investeren

Sparen levert niks meer op, huizen zijn te duur en de sok onder je matras is opgegeten door je hond. Wie een beetje geld op overschot heeft; moet dus naar alternatieven op zoek. En er zijn best wat motoren op de markt die binnen afzienbare tijd in waarde gaan stijgen. Wij zochten 10 youngtimers op die u op middellange termijn best wat geld kunnen opleveren. En het is leuker om naar te kijken dan naar een spaarboekje...

Dit zijn de 10 motoren waarvan we denken dat ze sterk in waarde zullen stijgen

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief