door motornieuws 6 juli 2020

Husqvarna presenteert 2021 enduro-lijn

Behalve de motorcrosslijn lanceerde Husqvarna onlangs ook haar Enduro-lijn. De tweetakten uit de TE-lijn en hun viertaktbroeders binnen de FE-reeks kregen de nodige updates en verbeteringen om rijders van alle niveaus met alle vertrouwen in the unknown te sturen.

Updates over de hele lijn

Alle enduro-modellen - dat zijn de TE 150i, 250i, 300i en de FE 250, 350, 450 en 501 - kregen de nodige aandacht voor detail en een frisse, levendige grafische restyling in drie kleuren. Ze beschikken allen standaard over instelbare mapping, elektrische start en de nieuwste brandstof-injectietechnologie. Met enduro-specifieke technische hoogtepunten zoals WP XPLOR-vorken en WP-XACT-schokdemper en een chroom-molybdeenstalen frame en 2-delig carbon subframe ervaart de rijder consistente demping, nauwkeurige bediening en uitstekend rijcomfort.

Prijswinnende vier- en tweetakt

Op zijn FE350 behaalde Billy Bolt van het Rockstar Energy Husqvarna team onlangs de 2020 SuperEnduro World Championship titel. Samen met de andere viertakten beschikt die over een royale aanvoer van koppel, beheersbaar vermogen en gegarandeerde veelzijdigheid en prestaties. Ook de tweetakten kregen de nodige updates via de nieuwste brandstofinjectietechnologie, standaard elektrische starter en een chassis met nauwkeurige flexkarakteristieken. Andere technische hoogtepunten zijn onder andere:

- MAGURA hydraulisch koppelingssysteem
- MAGURA-remklauwen en hoogwaardige GSK-schijven voor superieure remkracht en gevoeligheid
- ProTaper-stuur
- Versnellingsbak door Pankl Racing Systems

De FE 350

Het Husqvarna MY21 enduro-assortiment is sinds juni 2020 wereldwijd verkrijgbaar bij de geautoriseerde dealers. De beschikbaarheid verschilt van land tot land, dus ga zeker eens langs bij je lokale dealer om de mogelijkheden te bekijken.

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief