door Jill Danneels11 juli 2019

Geweldige resultaten voor Sander Claessen met de Aprilia RSV4!

De laatste twee zondagen schitterde Sander Claessen op TT Circuit Assen met zijn Aprilia RSV4. De Kempenaar behaalde er mooie resultaten: zowel in de Tourist Trophy (voorprogramma van MotoGP) als tijdens het Belgisch Kampioenschap, vocht hij als een leeuw.

Nations Cup

Samen met 4 andere landgenoten (Yan ANCIA, Didier MENTION, Wouter AELTERMAN en Loris CRESSON) had Claessen de eer aan de start te verschijnen van de Tourist Trophy (Nations Cup). De wedstrijd vormde het voorprogramma van MotoGP en Belgiƫ, Nederland en Denemarken waren de geselecteerde landen. Supersport en Superbike reden er bijeen en hoewel het niveau geweldig hoog lag, behaalde Claessen een mooie vierde positie. Hij stond als derde gekwalificeerd en na een fantastische Le Mans-start hield hij ettelijke ronden de tweede positie vast. Een beenharde tegenstand en zware (weer)omstandigheden, zorgden ervoor dat Claessen als vierde strandde. Met een geweldige 1.40.189 representeerde hij Belgiƫ met glans, wetende dat de Nederlandse mannen voor hem niet de allerminste waren: Pepijn Bijsterbosch (IDM), Danny Van der Sluis (top OW Cup) en Nigel Walraven (EWC). Ook de mede-landgenoten behaalden glanzende resultaten: Yan Ancia strandde op de vijfde positie en Wouter Aelterman eindigde als tweede in zijn categorie! Didier Mention DNF wegens motorproblemen en Loris Cresson kon er niet bijzijn gezien organisatorische redenen.

Belgisch Kampioenschap

Ook het Belgisch Kampioenschap afgelopen weekend was succesvol voor Sander. Tijdens de kwalificatie op zaterdag was hij veruit de snelste van het veld en deze eerste plaats werd behouden zowel in Race 1 als Race 2. Hoewel Yan Ancia leider blijft in de SBK-klasse, nam Claessen de maximale punten mee naar huis.

Bron & foto s: Piaggio

Enkele sfeerbeeldjes:

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief