door Thierry Sarasyn 30 april 2020

Einde van de onduidelijkheid: motorrijden mag weer vanaf 4 mei!

Het ministerieel besluit van vandaag heeft een einde gemaakt aan de onduidelijkheid omtrent het al dan niet mogen rijden met de motorfiets. Vanaf 4 mei mag er opnieuw gereden worden. Er zijn enkele voorwaarden aan verbonden.

Haalbare regels.

Motorrijden mag weer vanaf 4 mei. Dat staat in het ministerieel besluit van vandaag 30 april. Er zijn weliswaar enkele voorwaarden aan verbonden. Motorrijden mag in het kader van wat onder de noemer buitensportactiviteit valt. Dus mag je weer met je motor op pad voor een rit die start en eindigt bij je thuis. Stoppen aan bezienswaardigheden of populaire verzamelplaatsen mag dus niet. Je mag alleen met de motor rijden of met een passagier die onder hetzelfde dak woont. Je mag bovendien in het gezelschap zijn van twee andere motorrijders. In die zin worden de regels gevolgd die onder andere ook gelden voor bijvoorbeeld joggen of fietsen.
Daarmee komt een einde aan de onzekerheid en het welles-nietes spelletje dat begon toen Jan Jambon dit vorig weekend al aankondigde. Zijn aankondiging werd toen betwist, onder andere omdat dit nog niet bevestigd werd in het ministerieel besluit. Die confirmatie is er nu dus wel. Dat wil zeggen dat er vanaf maandag aanstaande opnieuw met de motor mag gereden wordt zonder dat het gaat om een noodzakelijke verplaatsing.
Bovendien wordt het vanaf maandag ook opnieuw warmer en zonniger. Het gezond verstand waarop in corona tijden vaak beroep wordt gedaan, zal ook in dit geval weer moeten aangesproken worden. Hoe dan ook laten de regels toe om opnieuw op de motor te stappen, mogelijks met je vrouw of man of één van de kinderen achterop en met twee andere motorrijders die je vergezellen.
Als nu de motor dealers op 11 mei ook hun deuren kunnen openen, kan dit het begin zijn van een heropleving van het motorleven.
Driewerf hoera.
Eén opvallend detail in het ministerieel besluit: het is slechts geldig tot 10 mei. Men houdt dus een stok achter de deur.

Reageren

Paul Coene
04/05/2020 18:58
En voor wie nog twijfelt (niet abnormaal na alle dubbelzinnige maatregelen en aankondigingen): lees de reactie op onze update van 3 mei: https://nortonclubflanders.be/update-3-05-2020-recreatief-motorrijden/#comment-34123 Veel motorplezier ! Paul.

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief