door Jill Danneels 7 mei 2019

Ducati Panigale V4 als eerbetoon aan Nicky Hayden

Onlangs werd bekend gemaakt dat startnummer 69 voor eens en voor altijd verbonden blijft aan Nicky Hayden. Dat is lang niet het enige eerbetoon aan The Kentucky Kid. Ook Ducati wil de geliefde motorracer eren aan de hand van een heel speciale Panigale V4.

Invloedrijke persoonlijkheid

Als eerbetoon ontwierp MotoCorsa een Ducati Panigale V4 in lijn van Hayden s Ducati MotoGP machine van 2012. En hoe! Deze handgeschilderde racemachine met Öhlins vering voor- en achteraan, Öhlins stuurdemper, Akrapovic uitlaat, BST carbon wielen, STM droge koppeling en ga zo maar voort. De machine moest tot in de puntjes afgewerkt zijn, Nicky Hayden was een zeer geliefd persoon in de MotoGP paddock en een van de meest invloedrijke rijders ooit. Ducati kondigde de Panigale V4 officieel aan tijdens de MotoGP in Austin, Amerika is een van de grootste markten van Ducati.

Deze veiling gaat door tijdens een speciale zevendaagse op Ebay, eind dit jaar. Ook is er een mogelijkheid om de Buy Now optie te kiezen en de machine onmiddellijk te kopen voor 69.000 euro, uiteraard een knipoog naar zijn racenummer. De opbrengst wordt integraal geschonken aan de Nicky Hayden Memorial Foundation

Dit eerbetoon gemist? Grijp dan je kans op de WorldSBK in Laguna Seca op 12 juli 2019.

Zie hier al een kleine tip van de sluier:Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief