door motornieuws 19 juni 2020

Brixton Crossfire 500 gaat in productie

Op 10 juni 2020 presenteerde de Oostenrijkse KSR Group via een online persconferentie hun nieuwste vlaggenschip: de Crossfire 500. De productie van dit nieuwe model gaat nu van start

Het eerste prototype van dit model werd in 2018 reeds gepresenteerd op de EICMA, de internationale motorbeurs in Milaan. De emblematische X-vormige brandstoftank trok toen bijzondere aandacht. In de toekomst zullen alle voertuigen met zo'n X-gebaseerd ontwerp het embleem "Crossfire" opgespeld krijgen. De Crossfire wordt een onafhankelijke lijn binnen het Brixton-gamma met een eigen strategie. Niet alleen verwijst de X naar het model van de tank, het roept ook de passie oftewel het vuur op bij de motorfans en Brixton-fans in het bijzonder

Toonaangevende leveranciers wereldwijd dragen hun expertise bij aan de nieuwe Crossfire 500. Het rubber is van de Italianen bij Pirelli, de verstelbare schokdempers komen van KYB uit Japan, de elektronica en het ABS steunt op de expertise van de Duitsers bij Bosch en de remmen zijn gefabriceerd door het Spaanse J.Juan.

Behalve de gewone 500 brengt Brixton ook de Crossfire 500 X uit. Het onderscheid met de normale versie zit in het iets agressiever uiterlijk, een ruwere band, een breder stuur, kenmerkend zadel en een nummerplaathouder in het verlengde van het zitvlak.


De productie van beide modellen moest door Covid-19 uitgesteld worden, maar is nu uiteindelijk van start gegaan. De eerste modellen worden in augustus 2020 verwacht bij de Brixton-dealers in Belgiƫ en Europa. En dit voor de aantrekkelijke prijs van 5.999 euro voor de Crossfire 500 en 6.299 euro voor de Crossfire 500X.

Meer weten over de Brixton Crossfire 500?

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief