door Thierry Sarasyn 6 mei 2020

Bevestigd: motorwinkels mogen op 11 mei open, motorcompetitie nog stil tot 31 juli

De nationale veiligheidsraad heeft deze middag bevestigd dat de winkels op 11 mei opnieuw open mogen. Dat geldt dus ook voor motordealers. Motorsportwedstrijden komen er zeker niet voor 1 augustus.

Winkels wel, competitie niet

Het aanhoudend verbod op op (motor)sportwedstrijden tot 31 juli, betekent nog niet noodzakelijk dat bijvoorbeeld de Grand Prix van Belgiƫ in Lommel op 1 en 2 augustus kan doorgaan. Het is immers moeilijk voor te stellen dat er tot 31 juli niks mag en er 30.000 man bijeen komt op 1 augustus. Anderzijds vindt de competitie in open lucht plaats op een moment waarop de corona-besmettingen vrij laag zullen staan. Er bestaat dus een kansje dat er in Lommel het eerste weekend van augustus wel degelijk een GP mag verreden worden.

Een volgende fase in het corona exit plan wordt aangekondigd op 18 mei, maar het valt niet te verwachten dat daar al meer duidelijkheid gegeven wordt over het hervatten van de motorsportcompetitie. Voor alle duidelijkheid: permanente trainingsomlopen mogen hun deuren al openen, maar daarvoor is ook de toestemming van de lokale autoriteiten nodig.

Waar dan weer geen twijfel meer over bestaat is dat de motorwinkels vanaf maandag met zekerheid opnieuw hun deuren mogen openen. In het artikel dat we gisteren publiceerden, gingen we al dieper in op de voorwaarden die hiervoor zullen gelden. Als extra raadgevingen voegt de veiligheidsraad er nog aan toe dat het raadzaam is om met een mondmasker te winkelen en niet langer dan 30 minuten in de winkel te blijven.

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief