door motornieuws 19 juni 2020

Wereldpremière van SEAT MÓ eScooter 125 en SEAT MÓ eKickScooter 65

SEAT blijft inzetten op stedelijke mobiliteit met de MÓ eScooter 125 en de MÓ eKickScooter 65. De eScooter 125 getuigt van durf bij de Spanjaarden. Ze willen zo een oplossing bieden aan de stadsbewoners die steeds meer moeilijkheden ondervinden om hun stad te doorkruisen.

MÓ eScooter 125

Allereerst is er de eScooter 125. Deze scooter met een elektrische motor van 9 kW (het equivalent van een 125cc motor) geïntegreerd in het achterwiel produceert een koppel van 240 Nm waardoor hij een topsnelheid van 100 km/u kan bereiken. Ook belangrijk - en leuk: van 0 naar 50 km/u duurt slechts 3,8 seconden. De MÓ eScooter 125 beschikt daarnaast over een reeks rijmodi (City, Sport en Eco) en heeft zelfs een achteruitversnelling om gemakkelijk te kunnen manoeuvreren.

De MÓ eScooter heeft daarnaast voldoende opbergruimte voor twee helmen, beschikt over 2 USB-laadpoorten en via een smartphone-app kan de gebruiker locatie-informatie en statusupdates over de scooter krijgen.

Verwisselbare batterij

De eScooter 125 heeft een bereik tot 125 km op een enkele lading. Met andere woorden, het voertuig zou slechts één keer per week moeten worden opgeladen voor individuele gebruikers, naar schatting op basis van typische gebruiksniveaus. De batterij kan gekoppeld aan de eScooter opgeladen worden, maar is uitneembaar en kan dus ook binnenshuis opgeladen worden. Bovendien kunnen de accu's ook verwisselt worden, waardoor in principe meteen weer verder gereden kan worden met een vol opgeladen accu.

De eScooter 125 verschijnt in drie exclusieve matte kleuren: Daring Red, Dark Aluminium en Oxygen White.

MÓ eKickScooter 65

Steden worden steeds drukker, de doorstroom van het verkeer verloopt steeds stroever. De MÓ eKickScooter65 is Seat's voorstel om daar een antwoord op te bieden. De eKickScooter heeft een actieradius van 65 km op een 551Wh-accupak en het vermogen van 350 W is voldoende om een lichte helling te kunnen trotseren, en de eKickScooter is zelfs uitgerust met drie rijmodi: Eco, Standard en Sport. De maximumsnelheid is begrenst op 20 km/u

De step is uitgerust met tubeless banden voor- en achterlichten, een remlicht, reflectoren, een elektronische rem vooraan en een trommelrem achteraan. De SEAT MÓ eKickScooter 65 zal verkrijgbaar zijn in de exclusieve matte kleur Daring Red.

Naast de eKickScooter 65 verschijnt ook een light-editie: de eKickScooter 25 met een actieradius van 25 km en een snelheid van 25 km/u.

Bron: Seat Belgium D'Ieteren n.v.

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief