door motornieuws 29 mei 2020

Helite lanceert E-GP Air en E-Turtle airbags

Airbagproducent Helite brengt twee nieuwe elektronische airbags op de markt. De E-GP Air richt zich zoals de naam doet vermoeden eerder op circuitrijders terwijl de E-turtle meer geschikt is voor weggebruik. Beide systemen beschikken over Helites "electronic airbag system" waarbij een set aan sectoren razendsnel een val of botsing detecteert, 360° rondom de rijder.

Elektronische airbags

De mechanische versies van de Turtle en GP-Air bewijzen al langer hun nut voor rijders wereldwijd. Alle voordelen van die airbags blijven behouden: het grootste beschermingsvolume op de markt, uitgebreide nekbescherming, rugbescherming, aanpasbaarheid aan allerlei soorten vesten en de eenvoudige opbergmogelijkheid om na een val meteen weer de baan op te kunnen gaan indien gewenst.

De elektronische varianten van de airbags zijn uitgerust met twee verschillende detectiesystemen. Het eerste bestaat uit meerdere sensoren geïntegreerd in de vest die de bewegingen van rijder volgen en ongelukken in real-time opvolgen. Het tweede systeem wordt op de voorvork van de motorfiets geplaatst en staat in contact met de vest. Het systeem kan impact op de motorfiets detecteren waardoor nog accurater ingegrepen kan worden indien nodig.

De E-Turtle begint aan €689 en is beschikbaar in zwart of fluogeel en komt in de maten XS tot XL. De E-GP komt in de maten S tot XL en begint aan €839

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief