door motornieuws 10 februari 2020

Groot Aprilia-festival op zaterdag 9 mei

Op "het mooiste circuit ter wereld', Mugello in Firenze, vindt op zaterdag 9 mei het grote Aprilia-festival opnieuw plaats. Het Aprilia MotoGP-team komt er samen en ook de grote kampioenen en machines die er in het verleden geschiedenis konden schrijven zullen van de partij zijn. Bovendien is het festival de allereerste gelegenheid waarop de RS 660 zal aantreden en zullen bezoekers getuige zijn van het baandebuut van de nieuwe Italiaanse Aprilia-Sportlijn voor de GP's.

Wegens succes verlengd

Het eerste Aprilia-festival mocht vorig jaar meer dan tienduizend enthousiastelingen ontvangen voor een buitengewone dag van liefde voor motoren en race. Dankzij dat enthousiasme besliste Aprilia om een tweede editie van het festival te organiseren. Alle motorrijders zijn op 9 mei welkom op het racecircuit van Mugello, een walhalla voor racers, en de toegang is volledig gratis.

Bezoekers kunnen kennismaken met de rijke geschiedenis, de motoren en de kampioenen die het merk groot maakten. Onder andere het Aprilia MotoGP-team en de RS-GP-prototypes die meedingen in de GP Motorcycle Racing Premier Class Maar natuurlijk zijn de fans de echte hoofdrolspelers van de dag. De paddock van Mugello transformeert in een waarlijk belevingscentrum: muziek, kennismaking met de racers, een tentoonstelling van de Aprilia modellen, een speciale ruimte voor e-Sports, shops voor Aprilia en Aprilia Racing kleding, verschillende eetkramen en nog veel meer.

De 2020 Aprilia All Stars-editie belooft nog spannender te worden dankzij de presentaties van Max Biaggi en DJ Ringo, die hun show opgedragen aan alle motorrijders, maar in het bijzonder aan de jonge generatie. Ten slotte zal op 9 mei ook de langverwachte Aprilia RS 660 voor het eerst te bewonderen zijn in Mugello. Deze nieuwe motorfiets werd gebouwd door Noale, voor de nieuwe generatie motorrijders.

Omdat Aprilia altijd naar de toekomst wil kijken, zullen er op diezelfde dag zeer jonge racers de baan op gaan die zijn ingeschreven in het Italiaanse FMI Aprilia Sport Production Championship. Dit kampioenschap is het single-brand kampioenschap dat de Aprilia 'School of Champions' nieuw leven inblaast. Voor de jongeren wordt dit een unieke test, waarbij zij hun eerste meters maken op de Aprilia RS 250 SP, nauw opgevolgd door federale technici en coaches die Aprilia Racing heeft aangeboden.

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief